Begeleiding in vertrouwde handen

Medewerkers die bij Zorg voor Arbeid aan de slag gaan, hebben extra begeleiding nodig. Niet alleen op bouwkundig gebied, maar ook sociaal. Daarom zijn we blij dat we specialisten aan de slag hebben waar onze medewerkers altijd op kunnen terugvallen. Begeleiders-werkmeesters die geen moeite te veel is om mensen die een extra zetje nodig hebben verder te helpen. We stellen ze hier graag aan u voor.

Loek Siliakus: “Het zijn één voor één mensen met veel verantwoordelijkheidsgevoel”. “Die het leuk vinden om te klussen”. “Ik vind het altijd prettig om mensen die ‘denken’ niets te kunnen iets bij te leren en een stukje zelfvertrouwen te kunnen geven”.

Is opgeleid als all round timmerman. Werkte vele jaren voor de gemeente Den Haag. Waagde de stap naar een eigen timmerbedrijf. Is inmiddels alweer sinds 2000 een van de vaste begeleiders-werkmeesters van Zorg voor Arbeid. Kent elke klus uit de praktijk. Plaatst net zo gemakkelijk badkamers en keukens als een serre. Tegelen, leidingwerk aanpassen, uitbouwen of blokhutten maken: Loek regelt het. Fijn zo iemand die alles kan!

Jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met alle soorten van beperkingen hebben ervoor gezorgd dat Loek snel de mogelijkheden van een persoon kan inschatten.

André Coomans: Plezier in het werk en lekker op “de klus” gaan. En dan nog wat leren ook! Heel fijn om mensen een vak te kunnen leren met als doel doorgroeien naar een betaalde baan of een stukje eigenwaarde bij te brengen en het gevoel te geven dat hun inzet er toe doet!

Deed jarenlang ervaring op bij particuliere schildersbedrijven. Allround vakman. Weet alles van stukadoorswerk, behangen, glasweefsel plakken,schilderen, witten en sauzen. Goed advies nodig? Door z‘n kennis is André ook iemand die antwoord kan geven op uiteenlopende vragen van opdrachtgevers. Eén die weet welke kleuren goed passen. Of wat de voor- en nadelen zijn van wandbedekking. Een goed advies is altijd prettig om te geven en te krijgen.
In al die jaren van begeleiden op de werkplaats en op de vele klussen heeft André geleerd dat ieder persoon unieke eigenschappen heeft en dat er veel meer mogelijk is, in de algemene ontwikkeling en de arbeids mogelijkheden dan aanvankelijk wordt aangenomen/. Daarom dient er voldoende tijd en aandacht te worden gestoken in de ontwikkeling .

De oprichters van Zorg voor Arbeid houden Zorg voor Arbeid al draaiende sinds 2000.