Ga naar de inhoud

Ons begeleidingsteam

Dré

Sinds 2011 werkzaam bij Zorg voor Arbeid (en stichting D-A-T)
Heeft voor de zorg gekozen omdat zoals hijzelf zegt “Er is niets wat zoveel voldoening geeft om deze doelgroep te begeleiden, het aan/bijleren van allerhande vaardigheden, het begeleiden, kijken waar de mogelijkheden liggen van ieder persoon”. Maar het belangrijkste vindt hij dat iedereen met plezier naar het werk gaat; en ook weer met een lach naar huis gaat. Het bieden van structuur, veiligheid en rust is zijn uitgangspunt. Het onderhouden van contacten met ouders, verzorgers en begeleiders vindt Dré ook erg prettig. Zo kan hij lekker snel communiceren en direct aangeven als / of er wat is. Bijvoorbeeld bij spanning of onvrede. Dré zorgt ook mede voor de evaluaties en (indien nodig) zorgplannen van iedere medewerker. Een prima manier om te zien waar de wensen en mogelijkheden liggen van een ieder.

Bryan

Sinds 2012 werkzaam bij Zorg voor Arbeid (en stichting D-A-T)
Heeft voor deze manier van zorg gekozen omdat hij met de medewerkers lekker de klus op kan gaan. Samen een karwei beginnen en afmaken is veel leuker. Bryan vindt ook; “Met deze groep mensen, die altijd onderschat worden, een klus starten en afhandelen (tot tevredenheid van de klanten) is veel leuker dan het alleen te doen”. Als Bryan een klus oplevert voor een klant en die is tevreden, bespreekt hij dit altijd met zijn medewerkers/collega‘s. De reactie is er dan ook altijd een van trots. Iedere deelnemer staat dan te stralen. Ook voor Bryan geldt; plezier op en tijdens het werk is heel erg belangrijk, dit zorgt er voor dat er niet teveel spanning in de koppies zit of blijft hangen. Vele klussen zijn dan ook tot tevredenheid van iedereen afgehandeld.

Anita

Sinds begin 2013 werkzaam bij Zorg voor Arbeid en (stichting D-A-T)
Werkt al 32 jaar in de zorg, maar heeft gekozen, op ons verzoek, om o.a. voor beide organisaties zich toe te leggen op het (intensief) begeleiden van onze stagiaires en het afnemen van evaluaties. Anita vindt: “Deze manier van zorg verlenen past perfect bij mijn kwalificaties en kennis, ik vind het een hele uitdaging om de stagiaires goed te begeleiden en mee te helpen om het begeerde diploma zorg en helpende te halen. Er zijn al aardig wat studenten geslaagd, daar zijn wij best trots op. Ook het meedenken met Zorg voor Arbeid en stichting D-A-T, het mede plannen en afnemen van evaluaties vind ik zinvol en nuttig”. Het maken van zorgplannen valt ook onder mijn taken. Ik wil er graag voor zorgen dat alle collega‘s ook zien en weten waar de mogelijkheden liggen.

Petrie

Is vanaf het begin verbonden aan ZvA en stichting D-A-T én overal inzetbaar!.
Of het nu goederen ophalen, begeleiden van onze collega‘s/medewerkers of het maken van foto‘s van al onze activiteiten is, voor Petrie is het geen probleem. Haar specialiteit is het fotograferen van onze collega‘s/medewerkers en begeleiding. Uiteraard uitsluitend van de mensen die hiervoor toestemming hebben gegeven. Onlangs nog is er hele reportage gemaakt van een van onze collega‘s in al zijn activiteiten. Tot grote tevredenheid van de collega!

Leo

Als vrijwilliger verbonden aan onze organisaties. Neemt collega‘s onder zijn vleugels om ze van alles te leren over computers, programma‘s installeren en alles wat maar met een computer te maken heeft. Het mede beheren en updaten van onze websites is voor hem geen probleem. Zoals Leo zelf zegt: “heerlijk om met deze mensen te werken en verrassend wat sommigen al weten van computers en allerhande soorten programma‘s, ik vind het erg prettig dat ik me bij Zorg voor Arbeid (en stichting D-A-T) heb aangemeld. Tevens geef ik op verzoek ook computercursussen.”

Kimberly

Is verbonden aan ZvA en stichting D-A-T sinds 2012.
Zij zorgt voor de administratieve ondersteuning m.b.t. de dossiers, aquisitie en allerhande administratieve werkzaamheden. Tevens zorgt Kimberly voor het veilig opbergen van alle sensitieve documenten. Zoals ze zelf zegt: “Ik vind het heel erg belangrijk dat alle informatie van ieder persoon NIET ongevraagd door derden kan worden ingezien”.

Arjan

Als vrijwilliger verbonden aan onze organisaties. Beheert een database waar o.a. de online agenda, presentie en absentie in wordt bijgehouden. Ook zorgt Arjan voor de regelmatige (noodzakelijke) back-up. Bij eventuele progamma problemen, staat hij klaar om het op te lossen! Arjan vindt het leuk om op deze manier zijn steentje bij te dragen.

Johan

Sinds december 2017 weerkzaam bij stichting D-A-T
Heeft in samenspraak met André de websites van Stichting D-A-T en Zorg voor Arbeid ontworpen. “ik vind dit leuk om te doen en zou dit als dat mogelijk is blijven doen, ook voor mogelijke externe klanten”.

Natuurlijk zijn er ook de nodige vrijwilligers die met plezier hun dag invulling willen geven en om arbeids ervaring op te doen. Op deze manier hopen wij ook ons steentje bij te dragen om de vrijwilligers door te kunnen laten stromen naar een reguliere baan. Uiteraard wisselt dit regelmatig. Hetzelfde geldt voor “onze” stagemensen. Deze mensen komen van Capabel Holding en ROC Mondriaan en vinden bij Zorg voor Arbeid een praktische en gerichte stageplaats.

Zorgvoorarbeid mobile menu